Външни или общи бикини – как да изберем?


Кое е по-подходящо за Вас - лазерна епилация на общи или на външни бикини? Това е изцяло лично решение, което трябва да съобразите с Вашите персонални нужди. Бикини зоната е една от най-трудните зони за поддържане, особено по време на летния сезон. На плажа всеки държи да изглежда безупречно, а това води до безброй часове, прекарани в банята или в салони за кола маска в опит да се поддържа идеално обезкосмена тази трудно достъпна и с много нежна кожа зона на тялото.

Изглежда, че независимо колко често правим кола маска или кога за последно сме се обръснали, зоната никога не е с гладък, безупречен външен вид. Порязването със самобръсначката, врастнали косми или зачервяването и сърбежа, предизвикани от сутрешното бръснене - недостатъците са забележими винаги в най-неподходящите моменти. Всичко изглежда добре в огледалото у дома, но слънчевата светлина на плажа винаги разкрива местата, които сме пропуснали или изобщо сме забравили. Поради това много жени все по-често залагат на лазерна епилация, като най-ефективен метод за дълготрайно обезкосмяване, а една от най-предпочитание зони, с която започват е бикини линията.

А големия въпрос е: Каква е разликата между лазерната епилация на общи и външни бикини? За да решите кой вариант е по-добър за Вас, в следващите редове сме разгледали всеки един подробно. Ако искате да приключите с досадното бръснене или кола маска, лазерната епилация на бикини зоната е най-добрият метод за дълготрайно обезкосмяване. Чувствайте се напълно уверени и винаги готови за плаж, покажете се на слънце в целия си блясък, с копринено гладка кожа.

Каква е разликата между лазерната епилация на общи и външни бикини?
Много жени се чудят каква е разликата между общи и външни бикини? Двете зони са сходни, така че объркването е разбираемо. Тъй като темата може да бъде неудобна за обсъждане, дамите са склонни предварително да проучат в интернет, вместо да се консултират с лазерен терапевт. В лазерен център Ирида предлагаме на нашите клиенти напълно безплатна консултация, по време на която ще получите изчерпателна и изключително подробна информация относно процедурата лазерна епилация, а за всички Ваши въпроси сме винаги насреща!

Външни бикини
Зоната, която се намира извън линията на бельото, се счита за бикини линия. Лазерната епилация на външни бикини обикновено покрива до три сантиметра отвъд тази линия, осигурявайки безупречния Ви вид в бански или бикини. Често лазерната епилация на външни бикини включва и някои области, които бельото покрива, като например отстрани на големите лабии и горната част на пубиса, но това зависи от желанието на клиента. Обикновено лазерната епилация на външни бикини включва областта до един или два сантиметра навътре в линията на бельото, за да гарантира, че дори банският или бельото Ви да се разместят, няма да се покаже необезкосмен участък.

Общи бикини
Лазерната епилация на общи бикини покрива повече участъци, отколкото външните бикини, тъй като включва освен тях и пубиса, лабиите и перианалната област. Тази процедура оставя жените напълно обезкосмени, но често тези, които избират лазерна епилация на общи бикини, желаят да запазят малко окосмение в интимната област, като например малка лентичка на пубиса. Колко косъмчета ще оставите и къде, зависи изцяло от Вас и лазерният Ви терапевт може да персонализира процедурата според Вашите нужди и желания.

Каква е вашата цел?
Искате просто да намалите количеството на врастнали косми в бикини зоната и да избегнете порязването на самобръсначката? Искате да се бръснете по-рядко и да сте сигурни, че не сте пропуснали няколко косъмчета, докато лежите на плажа? Тогава лазерната епилация на външни бикини може да е по-добрият вариант за Вас. Искате ли никога повече да не се бръснене и да спестите стотици левове годишно за други методи за обезкосмяване? Искате ли да премахнете окончателно врастналите косми, раничките от самобръсначката, протриването и дразненето на кожата? Искате ли да имате безупречно гладка кожа не само по бански, но и когато сте напълно гола? Тогава лазерната епилация на общи бикини е най-подходяща за Вас.

Къде са косъмчетата, които най-често забравяте да отстраните?
На всички ни се е случвало да пропуснем или да забравим косъмчета тук или там. Още по-лошо, всеки си има местенце, което самобръсначката просто не е достатъчно гъвкава за да достигне, което ни кара да пропуснем изобщо тази област или да рискуваме болезнено порязване и кървене. Всички жени са оформени по различен начин и това включва и зоната ни долу. Ако се порязвате всеки път, когато се бръснете в определен участък, използвайте това като ориентир, когато решавате между лазерна епилация на общи или външни бикини.

Ако все още не можете да решите между лазерна епилация на общи или външни бикини, препоръчително е да започнете с външни бикини, тъй като винаги можете да третирате и останалите косъмчета по вътрешните участъци, ако промените решението си. Много жени, които изпитват притеснение относно болката при лазерна епилация, избират първо да третират друга част от тялото, като подмишниците или краката. След като установят, че лазерната епилация не е болезнена, те се чувстват достатъчно комфортно, за да се подложат и на пълен курс процедури на бикини зоната.

След като сте взели решение да се подложите на лазерна епилация в бикини зоната, следващата стъпка е да намерите лазерен център, който най-добре отговаря на Вашите нужди. Тъй като ще третирате чувствителна и деликатна област на тялото, най-добре е да сте сигурни, че ще бъдете в добри ръце с опитен лазерен терапевт. Лазерен център Ирида разполага с висококвалифицирани специалисти, които не спират да надграждат знанията си и се отнасят към клиентите с разбиране, внимание, грижа и индивидуално отношение.

Как да се подготвим за процедурата?
За да може лазера да унищожи космените фоликули и така да попречи на нови косъмчета да пораснат, трябва да подготвите кожата си правилно преди всяка сесия. За оптимални резултати препоръчваме на нашите клиенти да не използват козметични продукти, като лосиони, пудра, парфюм или дезодорант в зоната, която ще се третира. Необходимо е да не използвате други методи за обезкосмяване, които премахват космите от корена, като кола маска и скубане, поне месец преди процедурата. Независимо дали общи или външни бикини, зоната трябва да бъде гладко обръсната вечерта преди процедурата. По време на целия курс лазерна епилация се препоръчва единствено бръснене на третираната зона на тялото.

Съществено предимство на лазерната епилация в бикини зоната е, че няма никакви странични ефекти и веднага след процедурата можете да се върнете към нормалното си ежедневие. Съвсем нормално е след процедурата лазерна епилация в третираната зона да се появи леко зачервяване, което в повечето случаи продължава 10-15 минути, а в редки случаи до няколко часа. Можете да наложите хладен компрес и да използвате крем с алое вера, ако усещате дискомфорт.

Друга разлика между третирането на общи и външни бикини е времетраенето на процедурата. Лазерната епилация на общи бикини отнема повече време, но сесиите с PrimeLase HR са изключително бързи и високоефективни.

Ние избрахме да работим с най-мощния диоден лазер на пазара Prime Lase HR, който притежава иновативна охлаждаща система „Crystal freeze“. Тя осъществява непрекъснато измерване и контрол на потока охлаждаща течност, който охлажда накрайника на лазера и така гарантира постоянна температура от 5° C на върха му, независимо от продължителността на процедурата и температурата на помещението, което му позволява да работи с висока мощност, да покрива по-голяма зона по-бързо и прави процедурата абсолютно безболезнена, дори и в чувствителна зона като бикините!

В лазерен център Ирида ще изготвим индивидуален план за лазерна епилация на избраната от Вас зона, съобразен изцяло с Вашите нужди. Запазете своя час за безплатна консултация още сега и се насладете на безупречно гладка кожа за години напред!