Болезнена ли е лазерната епилация?


Мечтаете да сте винаги подготвена за плажа, без да прекарвате часове наред в банята? Или краката Ви да изглеждат страхотно в любимата Ви къса рокля? Е, вече можете да се сбогувате със самобръсначката и кола маската и да си запазите час за лазерна епилация!

Думата „лазер“ Ви плаши, изпитвате страх от болка, силен дискомфорт или странични ефекти? Ние от лазерно-естетичен център Ирида ще сложим край на Вашите страхове и ще разсеем всяко Ваше съмнение!

Лазерна епилация без болка!

Алтернативните методи за епилация (като кола маска и фотоепилация) са болезнени процедури поради засягането както на космите, така и на кожата в третираната зона.

Лазерната епилация обаче използва процеса „селективна фототермолиза“, атакувайки само косъмчетата и техните фоликули, без да засяга околните тъкани, и затова процедурата е безболезнена и най-ефективна в сравнение с другите методи за обезкосмяване.

В стремежа си да осигурим тази максимална ефективност от процедурата и да премахнем дикомфорта, ние избрахме най-мощният диоден лазер за дълготрайно обезкосмяване на пазара – Prime Lase HR. Неговата усъвършенствана диодна лазерна технология премахва нежеланите косми от лицето и тялото във всички фототипове и през цялата година (дори през лятото и върху кожа с тен!).

Как работи лазерът Prime Lase HR?

Prime Lase HR работи, като прилага мощен и ултра кратък светлинен импулс (USP технология), който се улавя от пигмента в космения фоликул (меланин), преобразува се в топлина и се провежда до косменият фоликул, като по този начин причинява термично унищожаване на фоликулите, от които израства косъма.

Едно от най-големите предимства на този лазер е комбинацията от висока мощност (4800W), ултра кратък импулс (3 ms) и контактно охлаждане на кожата (постоянна температура от 5° C), което го прави абсолютно безопасен и безболезнен.

Иновативната охлаждаща система “Crystal freeze” регулира постоянна температура от 5 °C на апликатора, независимо от продължителността на процедурата и температурата в помещението, което позволява на лазера да работи с голяма мощност и да покрива по-голяма площ два пъти по-бързо! Това Ви гарантира абсолютно безболезнена процедура, без риск от усложнения или странични ефекти!

Какво ще почувствате по време на процедурата лазерна епилация с Prime Lase HR?

Вероятно е да усетите боцкане и леко затопляне, но не и болка. При някои клиенти зоните интим и подмишници са по-чувствителни и там усещането за боцкане може да бъде малко по-осезаемо, но в тези области резултатите са блестящи още след първата процедура.

По време на третирането на съответната зона може да се чуе леко пукане от изгарянето на фоликула, усеща се мирис на изгорял косъм, и е възможно да се усети леко затопляне, но дискомфортът изцяло се елиминира от иновативната охлаждаща система.

Лазерът Prime Lase HR е от най-висок клас и технологията му позволява използването на ултра-кратки импулси (само 3 милисекунди!), които достигат оптимална температура, за да разрушат космения фоликул, без да нараняват кожата и правят процедурата напълно безболезнена.

Какви са видимите ефекти веднага след процедурата?

Непосредствено след лазерната епилация се наблюдават леко зачервени точки около всяко третирано косъмче в съответната зона. Тези точки изчезват в рамките на 24 часа, а при някои по-чувствителни клиенти могат да се задържат до максимум 72 часа. Допълнително охлаждане с лед или използването на гел от алое вера ще успокои раздразнението по-бързо.

Убедете се сами и си запишете час при нас сега!