Защо есента е най-подходящият сезон за лазерна епилация?


Сега, когато лятото свърши и температурите падат, няма смисъл да се притеснявате толкова за обезкосмяване, нали? Точно обратното! Есента и зимата са чудесно време за започване на пълен курс процедури високоефективна, безопасна и безболезнена лазерна епилация. Подгответе се за следващото лято (или за бягство от зимата на някоя тропическа дестинация) сега и спестете с нашата страхотна оферта - пакет от 5 процедури с 50% отстъпка!

Макар че може би се чувствате унили поради настъпването на студеното и дъждовно време (струваше ни се, че лятото ще продължи вечно, нали?), вероятно вече не прекарвате толкова много време в борба с нежеланото окосмяване. Една от хубавите страни на по-студените сезони е, че облеклото ни става по-дебело и покриваме по-голямата част от тялото си с дрехи, което означава, че не е нужно да се притеснявате за редовно обезкосмяване до пролетта.

Но представете си, че няма нужда да се подлагате редовно на кола маска или бръснене не само през есента и зимата, но и през останалата част от годината. Лазерната епилация прави това възможно и преходът от лято към есен е удобно време за насрочване на първата Ви процедура, ето защо...

Няма да се притеснявате за излагането на слънце
Важно е да се избягва излагането на слънчева светлина преди и след процедурите лазерна епилация, за да се избегнат възможни странични ефекти, като хиперпигментация. Препоръчително е да защитавате кожата си от слънцето, като избягвате директната слънчева светлина и не посещавате солариум. През есента естествено се обличаме с повече дрехи и прекарваме повече време на закрито, намалявайки излагането на слънце. Така че е много по-лесно да защитите кожата си в третираните зони преди и след процедурите лазерна епилация именно през този сезон. Добре е да пазите кожата си защитена по време на целия курс лазерна епилация и да следвате инструкциите на Вашия дерматолог за правилна грижа.

Ще имате идеално гладка кожа до началото на лятото
Лазерната епилация е процес, при който най-често са необходими 6 до 10 процедури за пълен ефект, с интервал от няколко седмици между тях. Поради това, ако изчакате до началото на лятото, за да започнете сесиите, няма да можете да се насладите на напълно гладка кожа през плажния сезон. Така че, вместо да пропуснете летните забавления, насрочете първата си процедура лазерна епилация по време на есенния сезон и ще се радвате на невероятни резултати през цялото лято ... догодина. Космите имат различни цикли на растеж, а лазерът премахва само тези в активна фаза на растеж, така че процедурите на всеки 4 до 6 седмици (докато повечето фоликули бъдат унищожени) се препоръчват за най-добри резултати. Ако започнете сега, пълният курс лазерна епилация вероятно ще приключи тъкмо навреме за бикини сезона.

Въпреки че лазерната епилация е безопасна и безболезнена процедура, качеството на Вашите резултати, както и Вашата безопасност зависят до голяма степен от уменията и опита на лазерния терапевт. В лазерно-естетичен център Ирида ще работите с обучен професионалист, който има богат опит при извършване на процедури лазерна епилация, в приветлива, чиста и уютна обстановка. Не се страхувайте да задавате въпроси на всеки етап от процеса. Ние предлагаме на всички наши клиенти безплатна консултация, по време на която ще получите подробна и изчерпателна информация относно процедурите. Запишете своя час още сега!