Как да се грижим за кожата си преди и след лазерна епилация


Една от многото причини хората да изберат лазерната епилация като метод за трайно премахване на нежеланото окосмяване е, стремежът им към идеално гладка кожа през летните месеци. Но ако обмисляте да ходите на плаж преди и след процедурите, важно е да разберете как излагането на слънце ще повлияе на кожата Ви и на резултатите от лазерната епилация.

На първо място трябва да знаете, че кожата на всеки от нас е различна и реагира по различен начин, когато е изложена на пряка слънчева светлина. Ето защо е много важно да обсъдите предварително процедурите лазерна епилация със специалист, който да Ви посъветва относно подходяща грижа според Вашия тип кожа.

Най-добрият съвет за тези, на които им предстои да се подложат на лазерна епилация е да избягват плажа и да ограничат излагането на слънце до колкото е възможно, поне седмица преди процедурата. Разбира се, може да излизате навън с летни дрехи, но задължително преди това нанесете слънцезащитен крем с висок фактор и избягвайте продължително излагане на слънце, дори ако сте с по-тъмна кожа. Това ще елиминира риска от изгаряния и хиперпигментация в третираната зона.

Не бива да се подлагате на лазерна епилация, ако имате слънчево изгаряне. Това е така, защото лазерният лъч провежда голямо количество топлина, а това сериозно може да обостри слънчевото изгаряне и да навреди на кожата Ви.

Не се притеснявайте, ако вече сте се сдобили с естествен тен. Усъвършенстваната диодна лазерна технология на PrimeLase HR премахва нежеланите косми от лицето и тялото във всички фототипове и през цялата година, дори през лятото и върху кожа с тен!

В деня на процедурата не нанасяйте грим, лосион за тяло или дезодорант в зоната, която ще се третира. Също така не използвайте продукти за изкуствен тен, бронзанти и подобни поне две седмици преди процедурата.

От изключителна важност е поне месец преди започване на курса лазерна епилация да избягвате кола маска, скубане с пинсети и епилатор или други видове методи за обезкосмяване, които премахват космите от корена. Това се налага, защото лазерът премахва само космите в активна фаза на растеж. Лазерният лъч бива привлечен от пигмента в косъма (меланин), след което се трансформира от светлина в топлина. Косъмът провежда топлината до космения фоликул, който бива унищожен под въздействие на силното нагряване .

Избраната от Вас зона трябва да бъде гладко обръсната вечерта преди процедурата. По време на целия курс лазерна епилация се препоръчва единствено бръснене на третираната зона на тялото.

След процедурата лазерна епилация е възможно кожата Ви да бъде чувствителна и е препоръчително да я защитавате от слънцето, за да се избегнат нежелани реакции. Прекомерното излагане на слънчева светлина може да Ви навреди, затова е силно препоръчително да не ходите на плаж, да не посещавате солариум и да не използвате лосиони за тен в продължение на една седмица. Изберете висококачествен слънцезащитен продукт и го нанасяйте винаги преди да излезете навън.

Съвсем нормално е след процедурата лазерна епилация в третираната зона да се появи леко зачервяване, което в повечето случаи продължава 10-15 минути, а в редки случаи до няколко часа. Можете да наложите хладен компрес и да използвате крем с алое вера, ако усещате дискомфорт.

Почиствайте третираната зона внимателно. Използвайте само вода и мек сапун, след това попийте нежно влагата, без търкане поне през първите два дни. Препоръчително е през първите 24 часа след процедурата да поддържате зоната чиста и суха, по възможност не нанасяйте грим, кремове и лосиони или дезодорант.

Между процедурите не използвайте никакви други методи за премахване на нежеланото окосмяване, освен бръснене в зоната, тъй като това значително ще повлияе на резултатите от лазерната епилация.