Колко процедури лазерна епилация ще са Ви необходими за постигане на оптимален резултат?


Всеки човек има различно количество окосмяване и при всеки то расте с различна интензивност. За да се отървете напълно от нежеланото окосмяване в дадена област, трябва да насрочим няколко сесии в съответствие с фазите на растеж на Вашите косми. Броят на необходимите процедури лазерна епилация е индивидуален и зависи от зоната, която се третира, дебелината и цвета на косъма, вида на кожата, генетичната предразположеност, прием на медикаменти, хормонален баланс и специфичните нужди на всеки пациент.

Различните области на тялото изискват повече или по-малко на брой процедури, през различни времеви интервали. Това е така, защото активната (анагенна) фаза на растеж на косъма е с различна продължителност за различните зони. Най-често третираните зони при жените са краката, подмишниците, лицето и бикини зоната. При повечето пациенти, от 6 до 10 сесии в тези области са достатъчни за постигане на оптимален резултат.

Броят на процедурите лазерна епилация зависи и от резултатите, които иска да постигне пациента. Докато повечето хора желаят да се отърват от цялото нежелано окосмяване в дадена област, то някои искат да намалят количеството окосмяване, тоест ще имат нужда от по-малко процедури. Например, някои мъже се подлагат само веднъж или два пъти на лазерна епилация на лицето. Вместо да се отстрани напълно окосмяването, само се намалява количеството, така че да се улесни бръсненето. Предимството за мъжете е, че могат да поддържат брада, ако желаят, но в същото време избягват раздразнението на кожата при бръснене.

За да разберете защо имате нужда от определен брой процедури лазерна епилация, е необходмо да обясним кои са фазите на растеж на космите. Когато изготвяме индивидуален план на сесиите за всеки пациент, насрочваме ги така, че да са синхронизирани с цикъла на растеж на космите, така сме сигурни, че имаме най-голям процент косми в активна фаза на растеж и те ще бъдат третирани.

Всеки косъм по тялото преминава през различни фази на растеж:

Анагенна фаза – косъмът е в активен растеж и видим над повърхността на кожата.

Катагенна фаза – растежът спира и започва бавно отделяне от фоликула, като също е видим на повърхността.

Телогенна фаза – косъмът е в процес на опадане, а фоликулът започва да произвежда нов косъм под него.

КАК ФАЗИТЕ НА РАСТЕЖ НА КОСЪМА ПОВЛИЯВАТ БРОЯ И МОМЕНТА НА ПРОВЕЖДАНЕТО НА ПРОЦЕДУРИТЕ?

Във всеки един момент имате косми по тялото си в различна фаза на растеж. Докато едни косми падат, други са в разцвета на растежа си. Това означава, че винаги ще имате видимо окосмяване. Лазерната епилация премахва ефективно само космите в анагенна фаза на растеж. След първата процедура се изчаква няколко седмици, преди да се извърши следващата. През това време нови косми ще навлязат в анагенна фаза и тогава могат да бъдат третирани. Повтаряме процеса неколкократно, докато постигнем оптимален резултат.

При всяка процедура се премахва около 20% от нежеланото окосмяване в третираната зона. С всяка следваща сесия ще се радвате на все по-добър резултат. За да се третират възможно най-голям брой косми по време на всяка процедура, оставяме между 4 и 8 седмици между отделните сесии, в зависимост от зоната. В повечето случаи това означава, че ще се радвате на идеално гладка кожа в избраната от Вас зона след по-малко от година.

В лазерно-естетичен център Ирида избрахме да работим с най-мощния диоден лазер за дълготрайно обезкосмяване на пазара – Prime Lase HR. Неговата усъвършенствана диодна лазерна технология премахва нежеланите косми от лицето и тялото във всички фототипове и през цялата година (дори през лятото и върху кожа с тен!).

ЗАЩО СА НЕОБХОДИМИ ПОДДЪРЖАЩИ ПРОЦЕДУРИ?

При първоначалния курс от 6 до 10 процедури лазерна епилация, енергията от лазера уврежда космения фоликул и така го възпрепятства да произвежда нови косми. Но с течение на времето кожата регенерира и се появяват нови фоликули, ето защо е необходимо ново третиране. В определени случаи има някои фактори, които биха могли да активират растежа на косми от фоликули, които са били неактивни до момента, например хормонални промени. В зависимост от Вашите индивидуални нужди, вероятно ще имате нужда от поддържащи процедури веднъж или два пъти годишно за да задържите постигнатият резултат.

Запишете си час за безплатна консултация сега! Нашите специалисти ще определят Вашия тип кожа и окосмяване и ще изготвят специално за Вас индивидуален план на необходимите процедури за постигане на блестящи резултати!