Лазерна епилация за блондинки


Мили руси дами, как реагирате, когато чуете „лазерна епилация“?
„О, това не работи за мен. Залагам на кола маската“.

Истината е, че лазерната епилация работи, като в много страни по света тя не е просто най-модерното средство за обезкосмяване, а единственото. В Испания, Италия, Гърция, Дубай, Австралия, САЩ на кола маската, бръсненето и епилаторите се гледа като на „праисторически методи“ за обезкосмяване.Ако сте пробвали лазерна епилация и при Вас тя не е дала резултат, то значи сте сгрешили мястото, специалиста или апарата, но не и процедурата.

Русите хора определено имат проблем с епилирането и това е така, защото техните кожи са много светли, космите им също са светли и тънки – предизвикателство за голяма част от лазерите за епилация. Затова:

Винаги питайте с какъв лазер работят в салона или клиниката, която посещавате.

Ние в лазерно-естетичен център IRIDA работим с Prime Lase HR – най-мощният диоден лазер (4800 W пикова мощтост) на пазара не само в България, но и по света. Той е подходящ за отстравяне на по-светли косми.

Любопитни факти, които трябва да знаете за успешната лазерна епилация за блондинки.

Импулсът, който произвежда лазерът се улавя от меланина в косъма (пигмента, който придава цвета). Той превръща светлината на импулса в топлина, косъмът я отвежда до луковицата. Тя се загрява и буквало се пръска. Така косъма бива унищожен. Дотук лесно. Задачата обаче се усложнява, защото могат да бъдат унищожени само космите в анагенна фаза на растеж или това са „младите косми“, които сега започват да растат. В тялото ни има още два вида косми – в телогенна и в катагенна фаза – тоест „заспалите“, които все още не растат и „мъртвите“, които вече са се отскубнали от луковицата и са в процес на опадане. Те не могат да бъдат засегнати от импулса и съответно не мога да бъдат унищожени.

Изводът е, че с една процедура лазерна епилация унищожаваме само една част от космите в дадената зона. Затова трябва да направим курс от поне 6-10 процедури с Prime Lase, за да постигнем оптималния резултат.

При блондинките, задачата става още по-сложна, тъй като тяхната кожа и косми са светли. Следователно имат малко меланин, улавят и задържат по-малко енергия. Ето защо ни е необходима високата пикова мощност на лазера Prime Lase. Тя обаче загрява силно не само косъма, но и повърхностният слой на кожата – епидермиса, тоест е възможно да се получи изгаряне на кожата. За да предотврати това Prime Lase работи с прецизна охлаждаща система – Crystal Freeze система, която поддържа температура от 5 градуса по Целзий на повърхността на кожата. Това практически свежда риска от изгаряне на кожата до минимум.

Още два важни съвета за успешна лазерна епилация за блондинки

Винаги бръснете зоната 24 часа преди процедурата. Използвайте единствено самобръсначка. Целта е косъмът да е видим, за да може да бъде засегнат от импулса. Никога не правете кола маска преди лазерна епилация. При колата маска косъмът се отскубва от основата и не може да бъде засегнат от импулса на лазера. В този случай ще трябва да изчакате поне две седмици преди да направите епилация. Не ползвайте епилатор или пинсета, поради същите причини.

Посещавайте редовно процедурите, точно както Ви е посъветвал специалистът. Закъснението може да окаже негативен ефект върху резултата от епилацията, а при подраняване – просто си давате парите на вятъра.

Запишете час за безплатна консултация при нас!