Лазерна епилация за мъже


Господа, знаете ли, чe... бръсненето не е единственият метод, с който можете да отстраните космите под брадата, които често създават дискомфорт? Бръсненето е неефективен метод, защото предизвиква зачервявате и обрив. Най-лесният, безболезнен и бърз начин е лазерна епилация за мъже.

За по-малко от 5 минути ще се отървете от космите под брадата и на врата, а най-хубавото е, че яката и вратовръзката повече няма да Ви дразнят и да Ви създават зачервявания или дискомфорт. Лазерната епилация при мъже може да се прави още на ръцете, краката, гърдите, подмишниците, гърба и раменете. На интимните части обаче е абсолютно противопоказно.

Процедурата трае от 2 мин. до 1 час в зависимост от големината на зоната. Усещането по време на процедурата е боцкане и затопляне на зоната. При господата, които имат по-дебели и черни косми усещането може да е по-осезаемо. Ефектът от лазерната епилация обаче е поразителен и ще останете много доволни. Повече от 45% от мъжете в света все по-често прибягват до лазерна епилация за справяне с нежеланото окосмяване.

Ето как действа всяка лазерна епилация за мъже с технически подробности….

Лазерът, с който работим в лазерен център IRIDA е диоден и се нарича Prime Lase HR. Той e най-мощният диоден лазер за епилация в света – 4800 W пикова мощност. Той е абсолютно безопасен и при него рискът от изгаряне на кожата е сведен до минимум.

Още любопитни факти, които трябва да знаете за успешната лазерна епилация. Импулсът, който произвежда лазерът се улавя от меланина в косъма (пигмента, който придава цвета). Той превръща светлината на импулса в топлина, косъмът я отвежда до луковицата. Тя се разгрява и буквално се пръска. Така косъма бива унищожен. Само космите в анагенна фаза на растеж (живи, растящи косми) могат да бъдат унищожени. В тялото ни има още два вида косми – в телогенна и в катагенна фаза – тоест „заспалите“, които все още не растат и „мъртвите“, които вече са се отскубнали от луковицата и са в процес на отпадане. Те не могат да бъдат засегнати от импулса и съответно не мога да бъдат унищожени.

С една процедура лазерна епилация унищожаваме само една част от космите в дадената зона. Затова трябва да направим курс от поне 6-10 процедури с Prime Lase, за да постигнем оптималния резултат.

Винаги бръснете зоната 24 часа преди процедурата. Използвайте единствено самобръсначка. Целта е косъмът да е видим, за да може да бъде засегнат от импулса. Никога не правете кола маска преди лазерна епилация. При колата маска косъмът се отскубва от основата и не може да бъде засегнат от импулса на лазера. В този случай ще трябва да изчакате поне две седмици преди да направите епилация. Не ползвайте епилатор или пинсета, поради същите причини.

Посещавайте редовно процедурите, точно както Ви е посъветвал специалистът. Закъснението може да окаже негативен ефект върху резултата от епилацията, а при подраняване – просто си давате парите на вятъра.

Запишете час за безпратна консултация при нас!