Топ 5 предимства на лазерната епилация


Бръснене, кола маска, скубане – думи, които никоя жена не обича да чува. Премахването на нежеланото окосмяване за мнозина е наистина мъчително и често след това се налага да се справяте с неприятните странични ефекти, които все още Ви пречат да се чувствате уверени във външния си вид. Именно тук лазерната епилация с Prime Lase HR в лазерно-естетичен център Ирида идва на помощ. В следващите редове ще Ви запознаем с петте най-големи предимства на лазерното обезкосмяване:

1. СПЕСТЯВА ВРЕМЕ

Според проучванията, 88% от жените прекарват средно около четири месеца от живота си в премахване на нежеланото окосмяване по тялото. Това е огромна загуба на време, а космите продължават да растат все така гъсти и тъмни…

Третирането на нежеланото окосмяване с лазер е удобно и изненадващо бързо, а всяка сесия е изключително ефективна. След процедурата можете спокойно да продължите с ежедневието си, като спазвате няколко прости правила за първите няколко дни след процедурата: избягвайте директна слънчева светлина, не ходете на солариум, не използвайте лисиони за тен.

Ние от лазерно-естетичен център Ирида избрахме да работим с най-мощния диоден лазер за дълготрайно обезкосмяване на пазара – Prime Lase HR. Неговата иновативната охлаждаща система “Crystal freeze” регулира постоянна температура от 5 °C на апликатора, независимо от продължителността на процедурата и температурата в помещението, което позволява на лазера да работи с голяма мощност и да покрива по-голяма площ два пъти по-бързо! Ето защо малки участъци като горната устна могат да бъдат третирани за по-малко от 5 минути, подмишниците могат да отнемат не повече от 10 минути, а краката – около 40 минути.

2. СПЕСТЯВА ПАРИ

Помислете само колко харчите всеки път, когато трябва да отидете на поредната кола маска! Пресметнете разходите си за това в дългосрочен план и ще получите сума, много по-голяма от тази, която ще Ви струва цялостен курс лазерна епилация.

С лазерът Prime Lase HR най-често са необходими 6-10 процедури за пълен ефект. При някои хора, разбира се са необходим по-малко сесии, при други – повече, но след като приключите, отпада изцяло необходимостта от безкрайно количество самобръсначки, крем депилатоар, кола маска.

Всъщност правите страхотна инвестиция, защото лазерното обезкосмяване предлага дълготрайно решение на проблема с нежеланото окосмяване – 12-13 години със само една поддържаща процедура на година.

3. КАЖЕТЕ „СБОГОМ“ НА ВРАСНАЛИТЕ КОСМИ!

Сякаш неудобствата от бръсненето и кола маската не са достатъчни, а когато се появят и врасналите косми, Вие се питате „Какъв е смисълът?“.

Много хора страдат от враснали косми, обикновено в резултат на кола маска или бръснене. Те се появяват, когато косъмът расте обратно, навътре в кожата, образуват се малки червени подутини, сърбящи, възпалени и дори болезнени. Възможно е и да се инфектират, в такъв случай се налага лечение с антибиотични кремове или други препарати.

Лазерното обезкосмяване с Prime Lase HR причинява термично унищожаване на фоликулите, от които израства косъма, спирайки растежа на нови косми и по този начин предотвратява появата на врасналите косми. Резултатите са дълготрайни и ще забравите за дискомфорта от врастнали косми за години напред.

4. ПОДОБРЯВА КАЧЕСТВОТО НА КОЖАТА

За разлика от алтернативните методи за обезкосмяване, третирането с лазер не премахва горния слой на кожата, така че няма риск от обрив или раздразнение, които са чест резултат при бръсненето и кола маската.

Лазерната епилация с Prime Lase HR използва процеса „селективна фототермолиза“, атакувайки само косъмчетата и техните фоликули, без да засяга околните тъкани и без да наранява кожата. Този метод прави процедурата безболезнена и е доказано, че подобрява качеството на кожата и заличава пигментации, а светлината от лазерния лъч подмладява кожата в третираната зона.

При някои клиенти се забелязва леко зачервяване на кожата веднага след процедурата, което отминава в рамките на няколко часа. В дългосрочен план ще усещате кожата си копринено гладка, без досадни враснали косми, сухота след бръснене или обриви.

5. НЕ Е НЕОБХОДИМО ДА ОСТАВЯТЕ КОСМИТЕ ВИ ДА ИЗРАСТАТ МЕЖДУ ПРОЦЕДУРИТЕ

Едно от най-големите предимства на лазерното обезкосмяване е, че няма нужда да изчаквате космите Ви да пораснат преди следващата сесия, както е например при кола маската. Можете да продължите да бръснете третираните зони и да се наслаждавате на гладка кожа, докато дойде време за следващата Ви процедура.

За разлика от кола маската, лазерното премахване на космите може да се извърши дори и когато няма израстнали косми, като дори е необходимо космите да са гладко избръснати преди процедурата. Това е така, тъй като Prime Lase HR прилага мощен и ултра кратък светлинен импулс, който се улавя от пигмента в космения фоликул (меланин), преобразува се в топлина и се провежда до косменият фоликул, като по този начин причинява термично унищожаване на фоликулите, от които израства косъма.

Затова забравете за шумния домашен епилатор или болезнената кола маска. Чрез лазерното обезкосмяване с Prime Lase HR можете дълготрайно да се наслаждавате на копринено гладка кожа и да се чувствате уверени във външния си вид. С всяка следващата процедура нежеланото окосмяване ще остане само неприятен спомен от миналото.

Подходящо ли е за Вас лазерното обезкосмяване? Запазете час за консултация при нас днес!